Капитанът на юношите до 17 години Асен Митков остана позитивен след края на мача с Франция в Рамат Ган, въпреки поражението с 0:4. С втората си загуба в група B "лъвчетата" загубиха и теоретични шансове да се класират във втората фаза, където отиват днешните ни съперници и Нидерландия.

"Мисля, че се представихме на едно добро ниво, особено през второто полувреме. Имаше агресия, държахме топката повече от обикновено. Мисля, че и четирите гола паднаха от индивидуални грешки, а не отборни. Но Франция е един много класен отбор, който няма как да не накаже такива неточности".

"Данчо Петков, треньорът на нашия отбор, имаше тактика за мача. И мисля, че тя беше доста добра, защото освен нашите грешки преди почивката, Франция нямаше нищо. И щеше да се получи. Видяхте през първото полувреме изпуснахме положения чрез Роберто Райчев и Чунг. Щеше да се получи през второто, но индивидуалните грешки ни попречиха".

В неделя е последната среща и Митков и съотборниците му са амбицирани да спечелят, макар и без получилия днес червен картон Роберто Райчев. По всяка вероятност мястото му ще бъде заето от Константин Павлов от Ботев (Пловдив).

"С Полша ще търсим победа. Ние сме тук да играем футбол и няма друго за какво. Знаем, че никой друг от предишните поколения не го е правил досега на Европейски финали. Нямаме победа на Европейско за 17-годишни и искаме ние да сме първият отбор".