Легендарният мениджър на Арсенал в миналото Арсен Венгер и президентът на ФИФА Джани Инфантино изгледаха мачовете от първия ден на турнира FIFA Series, организиран от ветовната централа в пет точки на света с участието на 24 държави.

Французинът е шеф на департамент „Глобално развитие на играта“ и част от работата му е да отделя специално внимание на държави, които са загубили статута на футболни сили. Каквато, без съмнение, е България. Веднага след мача с Танзания (1:0) Инфантино и Венгер изгледаха и интервюто на Илиан Илиев, пише „Мач Телеграф“. Българският национален треньор ден по-рано даде и официално интервю за платформата на УЕФА.

Start-photo.bg
83 снимки

Всичко това се вижда в профила на световната футболна централа в „Инстаграм“, където Инфантино говори по темата.

„Изключително щастливи сме да видим това – турнирът FIFA Series, който обсъждахме от няколко години, вече е факт. Той е възможност за страни от различни континенти да играят едни срещу други. И сега, през март 2024 година ние започнахме с държави от пет континента с 24 национални отбора. Страхотно е да видим положителната реакция на някои треньори и футболисти“, казва шефът на ФИФА.

В монтираните кадри към видеото ясно се вижда как Инфантино и Венгер гледат България – Танзания и другите мачове от FIFA Series. Турнирът в Баку приключва в понеделник, когато нашите се изправят срещу домакина Азербайджан. В петък нашите победиха Танзания с 1:0 и това бе първа победа за „лъвовете“ от 16 месеца насам.