Треньорът на вратарите на националния отбор на България Армен Амбарцумян обясни защо не е повикан ветерана от Славия Георги Петков, който в последната година се представя много добре.

"Петков е на 42 години, но има огромен принос за спечелената купа на страната от Белите, както и за стабилното представяне в турнира Лига Европа това лято. Георги Петков е едно явление в българската вратарска игра. Следя изявите му много детайлно. На база представянето му, имаше възможност да бъде извикан. Засега нашият номер 1 е Пламен Илиев, който се представя много добре в Румъния, поддържа отлично ниво", обясни Амбарцумян.

Иначе той отбеляза, че има проблем с вратарския пост в националния отбор от гледна точка на това, че тримата доскоро безспорни титуляри не играят по различни причини.

"Владо Стоянов е контузен и се възстановява. Николай Михайлов е без отбор, а Божидар Митрев не попада в стартовия състав. Към тях мога да добавя и Георги Китанов, който е млад и много талантлив вратар, но също не пази. При това положение втори избор е Макенджиев. При него има компонент в играта, в който е по-добър от Георги Петков. А и нека да дадем път на едно младо момче, от гледна точка на перспективата. Това са нашите решения и толкова мога да кажа по въпроса", каза още Армандо.

Националният отбор на България се събра днес за мачовете със Словения на 6-и септември и с Норвегия на 9-и.