Бившият нападател на Славия Андрей Желязков направи интересен коментар за изявите на националния отбор в двата мача от турнира Лигата на нациите. Както е известно в срещата с Ейре в София завършихме 1:1, след като ирландците изравниха в последната минута, а при гостуването на Уелс, домакините отбелязаха победното попадение за 1:0 също в добавеното време.

Освен това той заяви, че Тодор Неделев не бива да бъде сменян и предложи какво може да бъде нападателното трио в атаката на представителния тим.

98 снимки

"Жалко, защото спокойно можеше да имаме 4 точки от тези два мача, а взехме само една. Хареса ми, специално срещу ирландците, че направихме 3-4 хубави комбинации, от които се получиха доста добри атаки. Жалко, че накрая "заспахме" при онзи корнер, от който ни вкараха гола. Една от грешките, които се допуснаха, е тази, че играчи като Тодор Неделев, които носят футбола в себе си и които правят най-интересните неща на терена, не трябва да бъдат сменяни. Митко Илиев, Десподов и Неделев биха били страхотно трио в атаката", заяви Жужо пред "Мач Телеграф".

69 снимки

"Оптимист съм за баража срещу Унгария. Надежда ми дава видяното срещу Ейре, а и донякъде с Уелс. По-големи оптимисти трябва да са играчите. Те, ако нямат вяра, че ще успеят, няма смисъл да излизат. Това също е нещо, което трябва да се взима под внимание при повиквателните - да се канят играчи, които имат самочувствие за големи мачове. Мисля, че със завръщането на Кирил Десподов ще имаме много по-голяма острота в атака. Той вече натрупа сериозен опит в чужбина", допълни още бившият стрелец на националния отбор.