Селекционерът на младежкия ни национален отбор Александър Димитров коментира победата с 1:0 над Латвия и шансовете на нашия отбор да се класира за еврофиналите до 21 г. 
"Поздравявам играчите, вложиха се максимално. Очаквахме да се получи труден мач, защото съперникът получава много трудно голове. 
 
Но по-добре грозна победа, отколкото красива загуба. Днес играехме само за резултат.
 
Не сме в позиция да наричаме аутсайдер нито един отбор. За нас всички са равностойни противници и подхождаме с нужното уважение и респект към всеки отбор. 
 
Очаквам обаче някои хора да се замислят и да помогнат. Защото не си спомням кога два кръга преди края сме имали шансове за класиране", коментира Димитров, намеквайки някои от играчите в първия отбор да бъдат върнати в младежкия тим в оставащите два мача с Естония и Полша. 
 
Той коментира предстоящия мач с Полша, който е решамащ за класирането.
 
Не приемам двубоя с Полша на живот и смърт. Футболът все пак е само една игра. За да се стегнем, първо трябва да се отпуснем - точно това ще направим днес и утре. 

Трябва да запазим здрав разум, да се подготвим добре и ако Началника ни погледне с едното око (б.р вдига глава към небето), може и да победим в Полша.
 
Откакто аз съм треньор на този отбор, през мъжкия национален отбор минаха 10 човека. Това е доказателство, че са готови за първия отбор. Ще се чуем с г-н Дерменджиев и ще разговаряме. Антов и Доминик Янков биха свършили отлична работа срещу Полша", каза още селекционерът.