Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров коментира равенството 0:0 срещу Нидерландия в София. Той е на мнение, че нашите футболисти не са по-лоши от тези на „лалетата”, но средата е отровена.

„Нека сме скромни, смирени. Играчите са супер. Нидерландия и класа. Мисля, че се противопоставихме по най-добрия начин. Играчите разбраха какво се иска от тях. Истината е, че на много моменти рушахме играта. Получиха се добри контраатаки. За жалост не успяхме да вкараме. Нашите не са по-лоши от холандците. Въпреки разликата от цената. Средата е отровена”, започна селекционерът.

„Работихме върху манталитета на победител. Работим в тази посока. Жалко, че не успяхме да победим. Много сме мачкани и от там идват тези неща. Радвам се, че публиката скандираше”.

„Няма да ползвам клишета. Целта ми е да побеждаваме и да сме първи. Отборът да израства. И най-големите ми критици не могат да го отрекат”.

„Нашата група е равностойна. Резултатите са лъжливи. Всички играят футбол и искат да се надиграват. Всичко може да се случи в нашата група. Целите ни са да подготвим футболисти за първия отбор. Играчите, които са с нас дават солидна заявка”, завърши Димитров.