Селекционерът на България U21 Александър Димитров даде добра оценка на отбора за представянето при победата с 5:0 над Гибралтар. Той обаче не скри яда си от жълтите картони, които получиха централните защитници Симеон Петров и Атанас Чернев.
"Момчетата играха със старание, себераздаване и голямо желание за победа. Разбира се, противникът не показа кой знае какви сили.
 
Може само да съжаляваме, че не успяхме да постигнем такъв резултат и в предишния мач. И тогава имахме предпоставки, но вместо това  загубихме катасрофално.
 
Не мога обаче да се събера в кожата си от яд от жълтите картони, които получиха двамата ни централни защитници. 
 
Не искам да сравнявам поколенията, гледам само този отбор как да напредваме в краткото време, в което сме заедно. Все още изграждаме доверие помежду си и това също е важно.
 
Швейцария развива футбола от дълги години, направи страхотни неща и резултатите се виждат. Ние не сме готови на 100 процента за този мач, но се надявам с повече концентрация, себераздаване и  психология да спечелим. Няма непобедими отбори, това трябва да се знае. Но и не бива играчите да хвърчат в облаците след този мач", заяви Димитров.