Националният отбор на България по футбол до 16 г. спечели и втората си проверка срещу сборния тим на Вестфалия, Германия. Момчетата на селекционера Йордан Петков надделяха с 1:0 в двубоя, който се игра на основния терен на Национална футболна база „Бояна“ и затвърдиха добрите впечатления от срещата преди няколко дни, когато спечелиха с 3:1.

start-photo.bg
46 снимки

България започна по-активно и още в първата минута централният защитник Валери Владимиров можеше да открие, но се размина с топката пред самата голлиния. Последваха две опасности пред българския страж Манасиев преди „лъвчетата“ все пак да реализират – в 22-рата минута Стивън Жерард бе изведен отлично зад отбраната на гостите и успя да преодолее вратаря Мьолер за 1:0. До почивката срещата протече равностойно, като Вестфалия можеше да изравни, но изстрелът на Варол срещна напречната греда.

В 80-ата минута България пропусна страхотна възможност да увеличи преднината си, след като отново Жерард бе изведен сам срещу германския страж, който обаче успя да отрази изстрела му.