Юношеският национален отбор на България проведе занимание ден след европейската квалификация с Португалия. Родната селекция до 17-годишна възраст допусна поражение с 1:2 в Тондела от иберийците, след като преди това победиха с 1:0 връстниците си от Финландия.

Йордан Петков и помощник-треньорът Мирослав Кралев изведоха футболистите, които не взеха участие в мача срещу португалците, както и тези, които влязоха като резерви. В тренировката присъстваха и Захари Симеонов и Мартин Георгиев, след като двамата изгледаха последната квалификация от трибуните на "Жоао Кардосо" поради наказание в следствие на картони.

Заниманието, което се състоя в близост до хотела на малките "лъвчета" във Визеу, продължи 75 минути, а футболистите се натовариха максимално. Останалата част от отбора пък получи почивен ден след изморителната серия от тренировки и мачове в последните няколко дни.
На 29-и март е решителната квалификация с Република Ирландия за България U17.

След приключването на заниманието на терена на аматьорския Лузитано част от служителите на стадиона помолиха родната селекция да се снима с шал на местния клуб за спомен, а българите откликнаха на молбата.

Драган Иванов, специален пратеник на Gong.bg в Португалия