България играе срещу Казахстан от 19 ч. на стадион "Панчо Арена" в унгарския Фелчут. И ако не сте чували за селището Фелчут и неговия стадион, ще ви разкажем.

Всъщност Фелчут е село с едва 1688 жители. А стадионът, построен през 2014 година, има капацитет от 3900 места, над два пъти повече от местните жители. 

Фелчут всъщност е най-богатата унгарска община от 2009 година насам. Интересното е, че до 2008 година е е била на незавидното 336 място в страната. Но след намесата на премиера на Унгария Виктор Орбан и проектът му да развие селото и да го направи за чудо и приказ, Фелчут набързо дръпва като метеор, а вече изпреварва две от будапещенските общини на подиума на най-богатите в Маджарско.

Стадион "Панчо Арена" е построен в непосредствена близост до имот на унгарския премиер. Ако ви учудва, детството на Виктор Орбан е преминало именно във Фелчут, селото, отстоящо югозападно от столицата Будапеща.

А слуховете мълвят, че във Фелчут живеят голям брой милионери - получавали са приоритетно обществени поръчки за своя бизнес...

На "Панчо Арена" играе своите домакински мачове, поне временно, отборът на Видеотон. Неговият стадион в град Секешфехервар в момента е в ремонт и отборът домакинства на луксозното и ново съоръжение в селото. Там Видеотон играе и своите евромачове, включитетелно и срещу сръбския гранд Партизан, който напълни арената при гостуването си.

А иначе стадионът се ползва постоянно от Академия Пушкаш.

Там от 19 ч. ще играят и българските национали срещу отбора, воден от Станимир Стоилов...