Женският национален отбор на България отстъпи с 0:2 от Израел в световна квалификация, играна на стадион "Локомотив" в Пловдив. "Лъвиците" имат още два мача до края на кампанията. Предстои гостуване на Израел и домакинство на Германия. 

В началото двубоят беше равностоен и двата тима не успяваха да създадат нещо интересно пред противниковата врата. Футболистките на Израел бяха малко по-активни от нашите момичета но пък правеха доста грешни пасове пред наказателното поле.

12 снимки

Първият по-опасен удар беше на сметката на Израел. Мариан Авад пробва шут от далечна дистанция, който мина на метър от горната врата. В 29-ата минута гостите поведоха в резултата след грешка на вратарката Роксана Шаханска. Те сбърка при подаването си и ритна топката към Ноа Селимходжич, която стреля от движение от около 25 метра и прехвърли Шаханска. 

В 32-ата минута резултатът стана 2:0 след страхотна атака на Израел. Дълго подаване намери Шира Елинав на дъгата на наказателното поле. Тя с едно докосване отклони към Еден Авитал, която с финт преодоля Шаханска и реализира.

В 54-ата минута Ивана Найденова отправи първи удар за България, твърде слаб. В 61-ата минута футболистка на Израел направи срамен пропуск. Появилата се от резервната скамейка Хюнтер Аслин Мор стреля в аут на метър от голлинята и при опразнена врата. В 75-ата минута Лора Петрова нанесе мощен шут, който Амит Беилин отрази, като до края на срещата не се стигна до други голови опасности.