Младежкият национален отбор на България приема Уелс тази вечер във втори мач от квалификациите за Европейското първенство през 2023 година. Момчетата на селекционера Александър Димитров ще търсят втори успех, след този с 2:0 като гост на Молдвоа. 

Безспорен факт, е че разполагаме с талантливо поколение, което дава надежди, че може да влеее свежа кръв и в представителния ни състав. В предишните квалификации младите "лъвчета" бяха в много трудна група с Русия, Полша и Сърбия, но допуснаха само две загуби от общо 10 мача и малко не им достигна да се класират на бараж.

Сега основните конкуренти на българите ще са Нидерландия и Швейцария, а за да имат шанс за едно от първите две места, нашите трябва да са безгрешни срещу останалите си съперници.

Уелс изигра първия си мач от квалификациите още в началото на юни, когато направи нулево равенство с Молдова. "Драконите" са корав отбор, но със сигурност отстъпват като класа на България. Ако родните таланти подходят с максимална концентрация, е логично да очакваме втора победа.

Евроквалификации за младежи:

Вероятен състав на България: 

С. Вуцов, В. Попов, С. Петров, Х. Петров, М. Дичев, С. Шопов, Й. Бауренски, И. Груев, Д. Тонев, М. Минчев, М. Сораков