Капитанът на Швейцария и футболист на английския Арсенал Гранит Джака говори на пресконференцията на своя отбор преди дуела с България. Джака отчете, че Швейцария и Италия са фаворитите в групата за първите две места, но отличи футболният манталитет и мислене на България.

„Не се притесняваме от ролята на фаворит. Искаме да покажем добра настройка в мача. Свикнали сме да играем в такива срещи срещу подобни съперници. Срещу българите може и да ни е трудно, но искаме да извлечем максимума”, говори Джака.

„Без да проявявам излишна арогантност, но смятам, че сме фаворити с Италия за първите две места в групата. Трябва да се интересуваме от нашите мачове и да ги спечелим. Трябва да постигнем и добри резултати срещу Италия, за да спечелим групата”, продължи играчът на Арсенал.

„България е футболна нация със страхотен футболен манталитет. Имат нов треньор и 10 нови. Може би фактът за новия треньор ще ги мотивира допълнително. Би било трудно да играем срещу тях, но искаме да вземем трите точки утре и да ги отнесем вкъщи”, призна още капитанът на Швейцария.

„Отдавна не сме се събирали заедно в националния отбор и се радвам, че сме тук и сега. Надявам се да постигаме резултати и да започне от утрешния мач, след което предстои Европейско първенство”, завърши Гранит Джака.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.