Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев коментира предстоящата контролна среща с Беларус, която ще се проведе на 26 февруари.

"Искам да видя играчите, които ще влязат, които ще засвидетелстват качества, които ще ни трябват с Унгария", започна селекционерът.

"Осъздаваме шанса, надявам се утре да играем добре, да изглеждаме добре на терена, за да имаме срещу Унгария необходимото самочувствие и да постигнем целта си", коментира Галин Иванов.

"Контузиите се случиха, другите момчета, които са тук ще ги заместят, за никой треньор не е добре да има контузени играчи", каза Дерменджиев.

"Момчетата са тук, за да свикнат с напрежението, което идва в мачовете, шегувахме се дали са виждали Кристиано Роналдо на живо. В една контрола трябва да покажат качествата, които да им помогнат в другите мачове", добави той.

"Има сериозна концентрация, реалността е на 26 март, един мач, в който може да се случи всичко, но ние трябва да сме готови за него и да дадем всичко от себе си", коментира Дерменджиев очакванията си за баража с Унгария.

"Ивелин Попов със сигурност ще помогне. Колективът е най-важното за тези мачове, както утре, така и за двубоя с Унгария. Унгария имат доста добри състезатели, имат играчи в Бундеслигата, ако сме като едно цяло имме сили да ги отстраним", добави Галин Иванов.

"Капитанът ще бъде избран заедно с играчите. Публиката ще бъде 12-ия играч, добре е, че сме домакини, но трябва да бъдем и изключително отговорни. До мача ще направим всичко, което е необходимо", добави националният селекционер.

Бранителят на ЦСКА Иван Турицов вярва, че бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов ще размисли и ще се завърне в състава на "трикольорите" за баража за Евро 2020 срещу Унгария на 26 март.

"Попов е лидер, помага ни и аз смятам, че той ще се върне. Знаем за какво сме тук и какво ни предстои. Шансът за класиране на Евро 2020 е огромен и ще направим всичко възможно да се възползваме", каза Турицов на брифинга преди контролата с Беларус.