Младежкият национален отбор на България по футбол загуби с 0:3 от Босна и Херцеговина в контрола, играна в Благоевград. Преди 4 дни "лъвчетата" завършиха 0:0 със Словения в друга проверка.
 
Гостите от Босна и Херцеговина впечатлиха с бързи действия, агресивни и мощни нападатели, които трудно бяха спирани от нашата защита. Отделно от това, груби индивидуални грешки на нашата защита допълниха трудната вечер за българския отбор.
 
Гостите от Босна и Херцеговина откриха резултата от дузпа в 20-ата минута, реализирана от Иван Башич. Самият Башич я спечели, след като стреля извън наказателното поле, а на метри вътре Емил Ценов отклони топката с ръка. Реферът Димитър Димитров прецени, че интервенцията му променя хода на топката и отсъди наказателен удар.
 
Пет минути по-късно босненците се разминаха с чудесен шанс за втори гол. Изритана топка от вратаря Никола Четкович се превърна в пас към Енвер Куласин, който се измъкна от Ценов, пробяга 10-15 метра и стреля, но за късмет на българския отбор топката се отби в гредата. В 33-ата минута Божидар Пенчев загуби топката и  мощният таран на гостите Адмир Бърстрич с чудесен диагонален удар прониза вратаря Славков за втори път в срещата.
 
През второто полувреме селекционерът на България Александър Димитров опита да промени хода на срещата, пускайки в игра плеймейкърът Станислав Дюлгеров и крилото Николай Златев. Двамата застанаха в дясната страна на българската атака и именно пробив на Златев и центриране създаде първите проблеми за вратаря на Босна и Херцеговина Никола Четкович в мача, който обаче се справи.
 
Но въпреки опита за активизация на българите, Босна и Херцеговина стигна до трети гол, отново благодарение на грешка в защитата. Мартин Георгиев върна топката неточно, Маждид Шишич обаче дебнеше и видя това, излезе сам срещу вратаря и прониза Славков за трети път в 58-ата минута.
 
България можеше да стигне до гол в последните секунди на мача, когато Николай Златев от собствената си половина даде пас на Роберто Райчев, но младият нападател на Славия не намери вратата.
 
Състав на България: Християн Славков, Християн Петров, Мартин Георгиев, Емил Ценов, Божидар Пенчев, Симеон Александров, Борислав Станков, Красиян Колев, Мирослав Маринов, Стоян Стоичков, Кристиян Стоянов (второ полувреме: Николай Златев, Росен Стефанов, Станислав Дюлгеров, Роберто Райчев, Валентин Николов, Иван Тасев, Тодор Павлов)