Безпрецедентно удължаване на извънредното положение в Унгария може да провали провеждането на баража за Евро 2020. УЕФА определи нова дата за битката на Националния стадион "Васил Левски"  4-ти юни, но най-вероятно до такава изобщо няма да се стигне.

Доскоро унгарците дори не бяха спрели вътрешното си първенство, но вече са сред страните с драконовски мерки в Европа. Правосъдният министър на страната  Юдит Варга, поиска вчера да се гласува проектозакон, според който извънредното положение в страната ще се удължи чак до края на 2020 година.

Мерките са изключително крайни и предвиждат разпускане на парламента, управление чрез укази, забрана за провеждане на всякакви спортни и културни събития, както и избори или референдуми в периода. Ако предложението бъде прието, няма как националният отбор да пристигне в София в началото на юни.

Абсолютно всички 55 федерации-членки на УЕФА, гласуваха единодушно за отлагане на Евро 2020 с една година. Остава неясно обаче, ако Унгария откаже да се яви на баража с България в София, дали решението ще бъде одобрено от Европейската централа, или ще бъде наложена служебна загуба на "маджарите". 

Ако преминем през първия тест, във втория сблъсък по пътя към Европейско чакаме победителя от Исландия Румъния.