Българските национали Божидар Краев, Страхил Попов, Кирил Десподов и Симеон Славчев надъхаха феновете за предстоящите квалификации за Европейското първенство през 2020 година. Те се включиха в течаща кампания, приканваща привържениците към подкрепа, използвайки профилите си в социалните мрежи.

Всички изброени футболисти публикуваха специалния постер, на който пише „Гледай лъвовете по пътя към Евро 2020“.

Припомняме, че България попадна в квалификационна група А за Европейското първенство заедно с Англия, Чехия, Черна гора и Косово.

България ще открие кампанията с домакинство на Черна гора на 22 март, а три дни по-късно гостува на Косово. В лятната сесия ще стартираме с Чехия на 7 юни, а на 10-ти същия месец приемаме Косово. „Лъвовете“ ще гостуват на изявения фаворит в групата - Англия - на 7 септември. На 11 октомври тимът ни ще направи визита на черногорците, а три дни след това, на 14 октомври, момчетата на Петър Хубчев ще мерят сили с „Трите лъва“ на Националния стадион „Васил Левски“. България ще завърши кампанията с домакинство на чехите. 

Българският футболен съюз предлага на феновете възможност за закупуване на пакетен билет за всички домакинства от евроквалификациите. Всеки фен, закупил електронен пропуск за двубоите през 2019-а, получава над 50-процентно намаление от сумарната стойност на билетите за стадион „Васил Левски“. Това на практика означава, че срещу номиналната цена за първите две срещи – с Черна гора на 22 март и с Косово на 10 юни, запалянковците ще имат безплатен достъп до трибуните за финалните битки с Англия (14 октомври) и Чехия (17 ноември).

Евро 2020 ще се проведе от 12 юни до 12 юли, като мачовете ще се играят в 12 града в 12 различни страни.