Най-големият футболист в България през новия век – Димитър Бербатов, изрази мнението си, след като изгледа на живо поражението на националите от Косово на стадион „Васил Левски”. Нападателят отказа да вини играчите, твърдейки, че са се раздали, но въпреки това предупреди, че ги чака много работа, с което е наясно и треньорският екип.

Бербо отказа да се съгласи, че това е нивото на националния отбор по футбол и се надява на изненада от нас и да победим Англия през есента.

На дъното имало и яма, Косово ни прати право там

„Паднахме, защото Косово не позволи на България да спечели. Имаха повече положения, бореха се за победата. Все неща, които мисля, че и треньорите са видели. И аз го видях отгоре, не е приятно, но е факт”, започна Бербатов.

„Имаха надмощие спрямо нас, което е най-притеснителното. Всъщност два от техните голове бяха типично футболни, а единият от наша грешка. Имаха и доста създадени положения с интелект, което показва, че играят мисловен футбол. Самите те съзнават, че не се представиха добре. Не мисля, че трябва да приемем, че това са реалните ни възможности. Паднахме – сега ставаш и поправяш това, което не си свършил днес, колкото и клиширано да звучи. Сега не е приятно, тъй като треньорът ще срещне неудобните въпроси. Надявам се да видим по-добър футбол от нас", продължи голмайсторът на България.

„Да, с две точки сме след четири мача, но и Турция би Франция, така че колкото и да звучи нереално нищо не се знае срещу Англия. На фона на играта, която показахме днес трябва да подобрим много неща. На моменти не ни се получава играта, а защо – трябва да питате треньорите", акцентира още той.