„Мачът с Черна гора е доста сериозен двубой. Той може да се окаже Рубиконът за нас”, заяви за Гонг младежкият национал Момчил Цветанов. Утре избраниците на Иван Колев играят поредната си евроквалификация от 18 часа на Градския стадион в Ловеч.

„Бях 6 месеца извън терените, но направих една доста добра самостоятелна подготовка по специална програма в Германия. Ако победим утре имаме теоретични шансове да станем втори в нашата група и да търсим класиране за европейското по този начин. Всички сме здрави и се готвим сериозно за мача”, каза още крилото на Литекс.

„Психически сме подготвени за мача с черногорците. Това ще окаже своето влияние утре на терена. Има 5-6 нови момчета, които са повикане по времето докато бях извън игра, но с повечето от отбора се познавам. Мисля, че новите подобаващо заместват, тези които не са извикани”, сподели младокът, популярен и с прякора си Чико.

„Все още не сме говорили или гледали утрешния си съперник. Все още не знаем с какви играчи разполагат. Доколкото разбрахме ще дойдат с 2-3 от първия си отбор. Не ни е някакъв проблем дали ще ги разузнаваме или не. Излизаме за победа и техния отбор не ни интересува”, откровен бе Цветанов.

„Нормално е този мач да е по-специален за мен. Все пак не съм играл от 6 месеца. Имам само 70 минути за дубъла на Литекс преди 3 дни. Но се чувствам в кондиция и съм готов да изиграя пълен мач за националния отбор. Каквото зависи от мен, ще го направя. Ще се раздам на 100 % за победата ни утре. Все пак това е националната фланелка и тук всичко се гледа под лупа. Плюс за мен е и че двубоят е в Ловеч, където познавам отлично обстановката. И мисля, да се възползвам по най-добрия начин от това”, закани се бързоногият левичар.

„С пристигането на Ангел Червенков обстановката в Литекс стана по-спокойна. Това не означава, че при Станимир Стоилов не е било така. Просто сега аз самия се чувствам по-добре. Разговарях с господин Червенков и той ми каза, че сега всичко зависи от мен. Тренирам и той е доволен от мен засега. Остава да покажа постоянство в заниманията и евентуално в мачовете”, коментира ситуацията в клубния си тим младокът.

„Имам амбиция да се наложа и в Литекс. Сега ще имам добра възможност за изява. Идват мачове със сериозни съперници. Ако новият треньор ми гласува доверие след една седмица срещу Славия ще дам всичко от себе си”, завърши Момчил Цветанов.