С много слаба защита младежкият национален отбор на България загуби с 3:4 от Израел в европейския квалификация от група 6.

Двубоят, който се игра на стадион „Георги Аспарухов” започна много добре за нашите, които поведоха още в 3-та минута, когато Спас Делев центрира в наказателното поле на гостите, където Балтанов с глава прати топката в десния долен ъгъл на Харош за 1:0.

Гостите успяха да изравнят резултата в срещата само четири минути по-късно, след като Коен изведе много добре Цейри зад отбраната на домакините и футболистът на Израел излезе сам срещу Караджов и не срещна никакви проблеми, за да го преодолее.

Израел поведе за първи път в резултата в 29-та минута, когато Начо центрира от фаул в наказателното поле на България, където Караджов увисна и на празна врата Каял с глава заби топката в мрежата за 1:2.

В самия край на първото полувреме съдията от Гърция Калопулис показа директен червен картон на Спас Делев, който настъпи противников футболист по лицето.

Второто полувреме започна много добре за гостите, които в 54-та минута успяха да стигнат до трети гол в срещата, когато Начо подаде късо към Чекол, който центрира в наказателното поле на България, след което Божиков изпусна Темиле и той с глава нямаше проблеми да прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Караджов за 1:3.

Все пак България успя да намали резултата в 59-та минута, когато Огнянов подаде към Тонев, който свали добре топката с глава към Момчил Цветанов, който с хубав удар преодоля вратаря Харуш за 2:3.

„Трикольорите” успяха да изравнят в 67-та минута, когато след центриране на Момчил Цветанов от фаул в наказателното поле на Израел, Иван Иванов с глава успя да прати топката в мрежата на Харуш.

В 80-та минута след хубава комбинация между Сахар и Веред, последният се озова сам срещу Караджова, след което стреля, но вратарят на България с хубав рефлекс успя да избие топката, а след това от главата на футболиста на гостите кълбото излезе в аут.

Пет минути по-късно съдията Димитриус Калопулис изгони от треньорската скамейка на Израел националния селекционер Моти Иванир.

Израел можеше да стигне до победата в мача още в 87-та минута, когато Чекол центрира в наказателното поле на България, където Темиле стреля опасно с глава, но Караджов демонстрира невероятен рефлекс и успя да избие топката в корнер.

В 90-та минута отборът на Израел стигна до трите точки в мача, след като Бен Сахар бе изведен добре зад отбраната на домакините и излезе сам срещу Караджов и с хубав удар преодоля вратаря на България.

Това е втора поредна загуба за България, след като в първата евроквалификация загубихме при гостуването си в Казахстан.