България постигна победа с 1:0 в среща от група 5 като гост на Армения. Единственото попадение вкара нападателят Юлиан Ненов, който се разписа след отбита топка от защитата на домакините при корнер. След три поредни мача без победа, нашите за момента запазват шансовете си за 2-ото място в групата, което може да ги отведе на бараж. България сега има 14 точки, на 2 след Румъния, която днес гостува на Дания.

Интересно е да се отбележи, че цели седем от титулярите за българския отбор в тази среща бяха представители на един и същ клуб - ЦСКА-София. Става въпрос за Георги Китанов, Пламен Гълъбов, Лазар Марин, Никола Колев, Александър Георгиев, Кристиан Малинов и Кирил Десподов. 

Положенията преди почивката не бяха особено много, като повечето бяха пред вратата на "лъвчетата", но за наша радост не се увенчаха с успех. Кирил Десподов и Божидар Краев имаха шансове за българския отбор, но и те не успяха да намерят целта и в крайна сметка почивката дойде при нулево равенство. 

В началото на втората част се наложи и на българския вратар Георги Китанов да се намесва на два пъти и да опази статуквото от началото на двубоя. В крайна сметка в 80-ата минута България стигна до попадение чрез нападателя на Дунав Русе 2010 Юлиан Ненов. В тази ситуация Тони Тасев центрира от корнер, арменците изчистиха лошо и от границата на наказателното поле Ненов я прати в мрежата.

До края на мача българите показаха някои много добри моменти. Те можеха да стигнат и до втори гол, но Десподов не успя да нанесе удар. Кристиян Малинов с поредица от щастливи рикошети му достави топката, но Десподов не нацели я нацели добре. 

Армения- България 0:1 (0:0)

Голмайстори: Юлиан Ненов 81

Жълти картони: Наири Минасян, Хакоб Хакобян (Армения), Кристиян Малинов (България)

Главен съдия: Анастиос Папапетру (Гърция)

Състави:

Армения: Айвазов, Григорян, Карташян, Шахназарян, Хакоб Хакобян, Манучарян, Разван Хакобян, Айвазян (81- Петросян), Наири Минасян (74- Ховханисян), Аракелян, Симонян (74- Аветисян);

България: Георги Китанов, Александър Василев (76- Юлиан Ненов), Радослав Терзиев, Пламен Гълъбов, Лазар Марин, Никола Колев, Милен Гамаков, Божидар Краев (65- Серкан Юсеин), Александър Георгиев (57- Тони Тасев), Кристиан Малинов, Кирил Десподов.