Младежкият национален отбор до 21 години победи с 1:0 Португалия, а след края на двубоя всички футболисти бяха единни в намерението си да се борят докрай за класиране на Европейското първенство.

Ники Михайлов: „Доста труден мач, не очаквах португалците да са толкова силен отбор. Изглеждаха два пъти по-силни от Англия. Оттук нататък гледаме само напред и се надявам да печелим точки. Днес видяхте, че бихме един от най-добрите отбори в Европа. Аз се радвам на успеха, не искам да коментирам публиката.”

Ники Димитров: „Предстоят ни две тежки гостувания. Срещу Англия ни беше също доста трудно. Тренирахме както преди, може би сега мотивацията ни беше по-голяма и затова победихме.”

Валери Домовчийски: „Успяхме да запишем първа победа срещу много силен отбор и се радваме всички. Играхме на конраатака. Остават ни три доста тежки гостувания. Виждате, че можем да побеждаваме и силни тимове.”

Наско Курдов: „Играхме добре и заслужено победихме. Ключът се крие в добрата игра. Сашо Станков ни каза преди мача да се стягаме и с малко шанс победихме. Ако бяхме взели трите точки срещу Черна гора, сега положението щеше да е друго. Ще се борим до край в името на България.”

Иван Иванов: „Оспорван двубой с много тичане. Докато има шансове ще се борим. Повярвахме си и успяхме да вземем трите точки.”