Младежкият национален отбор по футбол победи Ейре с 2:0 в предпоследния си мач от европейските квалификации. Българският състав няма шанс за класиране на финалите, но с днешния си успех изплува от дъното на класирането в група 3. Момчетата на Иван Колев имат шест точки от седем мача, а ирландците от също толкова срещи са с четири.

Страхотен мач за „младите лъвове” изигра Момчил Цветанов, който се отчете с гол и асистенция за победата. Като цяло срещата, играна пред 1000 човека на стадион „Георги Аспарухов” не блестеше с особени технически изпълнения, но българският тим доминираше през целия двубой.

Резултатът бе открит в самия край на първото полувреме, когато една атака на Момчил Цветанов намери Атанас Курдов в наказателното поле, той пое с гръб, обърна се и шутира право във вратата. Така двата тима се оттеглиха при 1:0 на почивка, като преди това терена принудително напусна Мариян Огнянов с контузия.

През второто полувреме отново българските младежи имаха повече положения за гол, но с пропуските се отличи Наско Курдов. В 77-та минута Момчил Цветанов увенча с попадение силното си представяне, като след индивидуална акция реализира за крайното 2:0.

В последния мач за България от този квалификационен цикъл, нашите младежи гостуват на Черна гора на 9 септември.