Нов нападател ще се присъедини към младежкия национален отбор по футбол (до 21 години утре. Това е нападателят Александър Колев, който играе в белгийската втора дивизия за отбора на Десел Спорт.

Роденият през 1992-а година футболист е повикан от селекционера Михаил Мадански, след като в последните месеци се информирал за развитието му. Колев е от София, тренирал е малко в Левски, но на 15 години се мести в Белгия и започва в школата на Десел с помощта на приятел на семейството. През миналата година тимът спечели промоция от трета във втора дивизия, а българинът започна да играе и за мъжете.

Старши треньорът на клубния му отбор Стейн Вревен ще разчита повече на високия 190 сантиметра таран през новия сезон. Той го използва доста и по време на летните контроли, но пък Колев се отблагодари с няколко гола. В петък той заби единственото попадение при успеха с 1:0 над аматьорите от Кастреле в поредната лятна проверка.

Първоначално Александър Колев не беше в групата за двустранната игра на новия младежки отбор в сряда, но след разговори между треньора и момчето беше взето решение да дойде в София.

Така Александър Колев става четвъртият играещ в чужбина футболист, който е селектиран в новия младежки национален отбор от наборите 1992 и 1993. Останалите трима са вратарят Димитър Евтимов (Нотингам) и нападателите Радослав Кирилов (Лумедзане, Италия) и Мартин Кожухаров, който в момента е на проби във Фулъм.