Старши треньорът на младежкия ни национален отбор Александър Станков е доволен от възможността да събере футболистите за по-дълъг период от време. „След като свърши шампионатът, някои от играчите са доста изморени. Ние имаме достатъчно време да ги възстановим”, коментира наставникът на специална пресконференция.

„Очаква ни един много сериозен мач с Черна гора. Това е отбор, който не можахме да го разузнаем, както трябва. Те са изиграли две контроли, но в тях не са участвали 70% от тези играчи, които ще се изправят срещу нас. От друга страна това е добре, защото тези хора се събират за първи път в такава формация. В никакъв случай не трябва да ги подценяваме. в състава на Черна гора има много добри футболисти. Имам информация за всеки един от тях, но тя е просто статистическа”, обясни Станков.

„Ще се подготвяме много старателно. Предполагам, че ще се поздравим за успех още след първия мач. Жалко че играем на затворени врати, защото публиката ни помага много. Надявам се въпреки това обаче да се концентрираме максимално и да победим в този двубой”, каза специалистът.

Станков заяви, че е наясно, че Николай Михайлов се представя добре на пробите във Фиорентина. „Това само ме радва. Има голяма вероятност Ники да се присъедини към „виолетовите”. Колкото до Ивелин Попов – жалко е, че този добър футболист не участва в мачове, а само тренира с юношите на Литекс. Това сигурно му се отразява на игровия ритъм. Надявам се да покаже своя характер и мотивация в мача срещу Черна гора. Това ще му помогне да се върне там, където му е мястото. Божинов не е в оптимална форма, но все пак ще разчитам на таланта му. Дано, колкото може Валери да се установи някъде и да започне да играе, защото той е важен футболист”, каза Станков.

Треньорът на младежите съобщи, че футболистите ще изиграят контрола с връстниците си от Гърция. Приятелският мач ще се състои през август на територията на южната ни съседка. Иначе в петък от 18 часа момчетата на Станков ще се пробват срещу Амкар Перм, като двата тима ще играят две полувремена от по 30 минути.