Младежкият национален отбор на България не можа да вземе задължителните три точки от мача с Люксембург в европейските квалификации. Нашите момчета завършиха с 0:0 като гости на един от аутсайдерите в групата. 

Младите "лъвове" имаха доста възможности да стигнат до успеха, но не можаха да ги оползотворят. Още в 10-та минута Радослав Цонев имаше хубав шанс да открие резултата, но от изгодно положение не можа да намери целта. 

Нашите продължиха да държат по-често топката и да атакуват, но така и не успяваха да се разпишат. До почивката хубави ситуации изтърваха Милен Гамаков, Емин Ахмед, Кристиян Малинов и Ради Цонев. Но и стражът на Люксембург направи страхотни спасявания. 

След почивката нашите продължиха да атакуват и да търсят задължителния за тях гол. Между 55-та и 56-та минути обаче Александър Василев и Ради Цонев направиха страхотни пропуски, а и вратарят на домакините беше на мястото си. 

В 65-та минута и пред Антонио Вутов имаше шанс да се разпише, но и той не беше точен. В края и играчите на Люксембург имаха своите възможности, но Ной Еверт и Данел Синани не можаха да ни полеят с леден душ, а Георги Китанов показа класа и спаси. В края и Оливие Тил не прати топката в мрежата от изгодна позиция. 

В крайна сметка двата тима не си отбелязаха попадения и взеха само по точка. Общо българите отправиха 19 удара в този мач, но само пет бяха в очертанията на вратата, а тогава стражът на Люксембург се намеси добре. 

Така младите "лъвове" събраха 11 точки и паднаха надолу в класирането след развоя на останалите мачове в групата. В тях лидерът Дания победи Армения с 3:1 като гост и се откъсна на върха, докато Румъния би Уелс с 2:1 и ни изпревари. 

След тези развои, на първо място е Дания с 16 точки, Румъния е на второ място с 13, Уелс е трети с 12, България следва на четвъртата позиция с 11, след това е Люксембург с 2 и Армения с 1 точка.