Младежкият ни национален отбор победи Кипър с 1:0 в първата от двете планирани проверки. На стадиона в Правец съставът воден от старши треньора Антони Здравков записа успех с гол на Георг Илиев в 10-ата минута.

България ще изиграе още една контрола по време на този тренировъчен лагер, като на 12-и юни ще се изправи срещу Австрия във Виена от 19.30 часа българско време.

Срещу Кипър Тони Здравков избра на вратата да застане Георги Китанов, а в защита да действат Христо Попадийн, Пламен Гълъбов, Радослав Терзиев, Христофор Хубчев. В полузащитата стартираха Никола Колев, Милен Гамаков /к/, Борислав Цонев, Георг Илиев и Антонио Вутов. Сред титулярите бе й нападателят Георги Минчев.

Българският отбор откри резултата при първата сериозна опасност в двубоя. Антонио Вутов проби от ляво, стигна до самата аутлиния и върна топката към непокрития Георг Илиев, който от десетина метра я прати в десния ъгъл на вратата на Кипър на 1:0 в 10-ата минута.

В 18-ата минута Георги Минчев изведе по прекрасен начин в наказателното поле Борислав Цонев. Той, въпреки че се забави и бе пресрещнат от вратаря, успя да шутира, но топката мина на около метър от десния стълб на вратата на Кипър.

Първата опасна атака за гостите бе в 30-ата минута. Панайоту проби от дясно и стигна до аутлинията. Той центрира много остро, успоредно на голлинията, но Пламен Гълъбов успя да изчисти топката секунда преди тя да стигне до К. Андреу.

Селекционерът Тони Здравков направи няколко смени в началото на второто полувреме. Вратарят Красимир Костов влезе на мястото на Китанов. На мястото на Христофор Хубчев ще играе Преслав Петров, а на мястото на Борислав Цонев влезе Радослав Цонев. Никола Колев бе заменен от Александър Василев.

Георги Минчев бе изведен фронтално срещу вратата на Кипър в 47-ата минута, шутира много силно, но Циакурис с една ръка изби в корнер.

Здравков направи нови две смени в 63-ата минута, когато Христо Попадийн бе заменен от Живко Хаджиев, а на мястото на Георг Илиев в игра влезе Радой Божилов.

В 72-ата минута на мястото на Антонио Вутов влезе Владимир Семерджиев, а Милен Гамакав замени Георг Василев.

При груба грешка в 85-ата минута на българския вратар Красимир Костов, който излезе неразчетено България за малко не допусна попадение. Костов не успя да улови центрирана от ляво по кипърската атака топка и попадна при непокрития Антониу. Влезлият като резерва Антониу стреля със странична ножица, но за щастие не успя за оцели опразнената врата.

До края младежкият ни национален тим задържа резултата и така спечели с 1:0 приятелската среща с Кипър в Правец.

Съставът на Кипър: Циакурис, Кириаку /к/, Панайоту, Теодору, К. Андреу, А. Андреу, Козма, Муфтарис, Йоану, Мавру, Козолус

Рефер на двубоя: Адриан Азопарди