Младежкият национален отбор на България продължи неприятната си серия в евроквалификациите. Младите "лъвчета" записаха седми пореден мач без победа в групата си, като сега завършиха наравно 2:2 при гостуването си на Естония. 

Добрата новина е, че момчетата на новия селекционер Павел Панов показаха характер и изравниха на балтийците в последните минути, след като бяха останали с човек по-малко в средата на втората част. 

Иначе мачът започна много добре за българите. Още в 8-та минута нападателят на Ботев Алекс Колев откри резултата с хубаво изпълнение и при този резултат дойде и почивката. Но само четири минути след подновяването на играта естонците изравниха. 

В 49-та минута точен беше Мадис Вихман, а в 64-тата облаците над нашите започнаха да се сгъстяват. Тогава Пламен Гълъбов направи дузпа и си изкара червен картон. От 11-те метра точен беше Ханес Аниер и така даде преднина, която изглеждаше, че няма как да бъде върната от нашите момчета. 

Но те показаха характер и стигнаха поне до точката след гола на другия млад нападател на Ботев Пловдив Цветелин Чунчуков, който беше точен в 80-та минута. Така мачът приключи при резултат 2:2. 

До края на кампанията остава още един кръг. В последния си мач нашите момчета гостуват на Дания, докато естонците са домакини на Словения. И двата тима нямат шансове за класиране, но ще се борят да не са предпоследни в групата. 

И България, и Естония са с по девет точки, като единствените две победи на нашите момчета са срещу абсолютния аутсайдер Андора.