Младежкия национален отбор на България загуби с 1:2 от Гърция в контролна футболна среща, която се игра на стадион на "Пансерайкос" в град Серес.

Домакините откриха резултата още в 6-та минута резултата припървата си атака. Точен беше Аристидис Сойледис, който се разписа със страхотен удар с левия крак от границата на наказателното поле след заучено статично положение. След това българите имаха своите шансове, като Александър Тонев нанесе на два пъти опасни удари, но вратаря Костас Ламбру показа, че не случайно пази на вратата на Гърция.

В началото на второто полувреме пак домакините имаха превъзходство, но българите достигнаха до изравнително попадение. То бе дело на Александър Тонев в 66-та минута. Той центрира остро от пряк свободен удар, куп защитници на домакините се разминаха с топката и тя влезе в мрежата. Седем минути по-късно гърците достигнаха до победен гол. След пробив от дясно и остро центриране Мартин Дечев можеше да си вкара автогол, след като изпрати топката в страничната греда. От 4-5 метра при добавката Танасис Карагунис донесе победата на Гърция.

В даденото от съдията 3-минутно продължение Карагунис можеше да вкара отново гол, но от 3-4 метра не успя да отбележи. Мачът бе изключително коректен, като жълти картони за България получиха само Александър Цветков и Атанас Дреновички.

състав на България: Стефано Кунчев, Мартин Дечев, Илия Миланов, Атанас Дреновички, Пламен Димов, Християн Попов, Веселин Марчев, Момчил Цветанов, Александър Цветков, Станислав Костов, Александър Тонев (Божидар Стойчев, Росен Колев, Георги Костадинов, Антон Карачанаков, Венцислав Бенгюзов, Благой Пасков, Румен Николов).