България победи Португалия с 1:0, като това е първи успех за момчетата на Александър Станков в трета група за Европейското първенство през 2009 г. за младежи до 21 години.

Единственото попадение в тази среща бе дело на Валери Домовчийски, който вкара от дузпа в 43-та минута.

Мачът започна с очакван натиск на гостите, които в първите десетина минути постоянно атакуваха врата пазена от Ники Михайлов, играта се водеше почти изцяло в полето на българите.

След първите 20 минути момчета на Сашо Станков се поокопитиха и започнаха също да поглеждат към вратата на португалския страж Батища. Така се стигна и до 42-та минута, когато Валери Домовчийски бе фаулиран в наказателното поле на гостите от Педро.Състезателят на Левски сам се нагърби с изпълнението на 11-метровия удар. Българинът не сбърка и в 43-та минута се разписа за 1:0, с което донесе и трите точки за националите ни по пътя им към Евро 2009.

През първото полувреме, а и през целия мач, много стабилна игра в защита показа Иван Иванов.

През втората част наставникът на гостите Руи Касадор се опита да промени развоя на срещата като извърши и трите си смени, но това не успя да помогне на неговите момчета да вземат поне точката от днешната квалификация.

Мачът започна с уникален гаф на организаторите, след като задължителните преди началото на всеки един такъв двубой химни, не успяха да прозвучат по уредбата. Отделно от това публиката се настани на журналистическите банки и голяма част от представителите на медиите останаха прави.

В края на първото полувреме на трибуните се появиха перлите в селекцията на ЦСКА Хосе Гарсес и Зе Руи, като последният размени няколко думи с една от резервите на гостите.

Съставите:

България: 1 Николай Михайлов (к), 6 Иван Бандаловски, 4 Иван Иванов, 3 Николай Бодуров, 13 Атанас Фиданин, 18 Владимир Гаджев, 16 Любомир Божинов, 10 Николай Петров (76-та 8 Орлин Старокин), 20 Ивелин Попов, 17 Валери Домовчийски (77-та 9 Атанас Курдов), 19 Николай Димитров (89-та 7 Даниел Младенов)

Португалия: 1 Рикардо Батища, 14 Жоао Педро, 3 Нуно Андре, 13 Васко Фернандеш, 5 Антунеш (к), 6 Жоао Коимбра (60-та 4 Нуно Коельо), 10 Пауло Машадо, 8 Пеле, 7 Виейриня, 9 Жоао Морейра (66-та 19 Сисеро), 20 Яник (76-та 11 Елдер Барбоса).