Младежкият национален отбор на България завърши наравно 0:0 при гостуването си на Македония в приятелска среща.

Мачът стартира с обидни реплики спрямо българските футболисти от страна на македонските фенове на Градския стадион в град Пробищип. Човек от щаба на домакините обаче нареди на един от стюардите на да помоли публиката да престане с нецензурните думи по адрес на българите и агитката спря да скандира.

Лошият терен и силният вятър не позволиха на двата тима да разгърнат пълния си потенциал в началните минути на срещата.

Най-сериозната опасност през първото полувреме беше пред българската врата. Груба грешка на Венцислав Иванов даде шанс на Велкоски да влезе в наказателното ни поле и да стреля към вратата на Марио Кирев, но стражът ни майсторски спаси.

На почивката Иван Колев направи две смени в нашия състав, докато македонският му колега Мирсад Йонуц замени цели петима свои играчи.

В 55-ата минута влезлият като резерва Фетай навърза двама българи в центъра на терена, след което пусна в коридор към нахлуващият отляво Ивановски, който опита успоредно подаване на голлинията. Пазещият през второто полувреме за българите Иван Караджов изби с върха на пръстите си, след което Милчо Макенджиев изчисти в корнер пред погледа на нападател на домакините.

В 68-ата лъвовете създадоха най-опасното си положение до момента. Силен шут на Петаков бе избит с мъка от вратаря Наумовски, топката попадна в непокрития Димитър Илиев, който от вратарското поле не успя да уцели опразнената врата.

Четвърт час преди края българите можеха да отмъкнат победата, когато атака на Лъчезар Балтанов и Димитър Илиев завърши с центриране на капитана Балтанов, Стефан Велев засече с глава, но топката излезе в аут.

Ангел Нацев от домакините поиска дузпа в 77-ата минута, след като се сблъска с български бранител, но македонският съдия Александър Ангелов даде знак играта да продължи.