Младежкият национален отбор на България победи с 1:0 класиралия се на Европейското първенство в Холандия тим на Израел (до 21 г.) с гол на футболиста на Ювентус - Валери Божинов.

Пред близо 4000 зрители на ст. „Христо Ботев” в Благоевград националите ни водени от Александър Станков изиграха силен приятелски двубой, като особено впечатление направиха офанзивните футболисти.

Най-много похвали заслужават голмайсторът Божинов, капитанът Ивелин Попов и футболистите на Левски - Димитров и Домовчийски.

Българите пропуснаха няколко добри положения по време на първото полувреме. Още в 28-та минута след отличен пробив на Валери Божинов, топката попада в Николай Димитров, който пропусна да отбележи на празна врата.

През първата част момчетата на Сашо Станков сътвориха още няколко добри атаки, които не доведоха до гол.

Неприятна ситуация се разигра в 45-та минута, когато след отсъден жълт картон за нарушение на Бандаловски, капитанът на българите Ивелин Попов се сдърпа с футболист на гостите, но за щастие страстите бързо бяха потушени.

Единственият гол в срещата падна през второто полувреме. В 63-та минута след перфектен пас на Ивелин Попов, Валери Божинов отбеляза с мощен удар във врата на Израел. В следващите 10 минути гостите се мобилизираха, но не се стигна до нищо опасно пред вратата на българите.

През втората част Александър Станков пусна всички налични футболисти в игра.

Следващата контрола на младежите ни е предвидена за 27 март срещу Украйна.

Стартов състав на България: Михайлов, Бандаловски, Ковачев, Трифонов, Скерлев, Попов (к), Гаджев, Старокин, Димитров, Божинов, Домовчийски

Стартов състав на Израел: Левите, Дуани, Бундав, Тамари, Хитрит, Меншаров, Брушиян, Тага, Вермоуд, Шушам, Даян