Българският национален отбор за младежи до 21 години загубиха с 1:2 от Гана в контролна среща, играта на стадион „Славия”. Момчетата на Иван Колев изиграха едно по-добро първо полувреме и доста слабо второ, и не успяха да запишат убедителен резултат срещу африканския си съперник.

Малко повече от час от срещата изгледа от трибуните президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Той се появи минути след началото на двубоя, а около 15 минути преди нейния край напусна стадион „Славия”.

Още в петата минута българските младежи поведоха и може би това ги успокои повече от необходимото. След една груба грешка в защитата на гостите последва невероятно разбъркване в наказателното поле на Гана, топката попадна в Лъчезар Балтанов, но българският капитан вместо да я вкара в опразнената врата, уцели бранител на гостите и топката излезе в корнер. След изпълнението на ъгловия удар, Божиков стреля с глава, но бранител на Гана изби от голлинията. Веднага след това Сашо Тонев центрира отляво по атаката, и Балтанов с глава вкара в десния ъгъл на вратата на Адо за 1:0.

В 19-та минута Иван Колев направи първа смяна, но тя бе принудителна, като Радослав Димитров от Славия напусна терена с контузия, а на негово място се появи Сашо Киров от Левски.

Ганайците започнаха да поглеждат по-често към нашата врата в края на първото полувреме, когато имаха една изключителна възможност за гол, пропиляна от Адия. След почивката обаче африканците станаха още по-настоятелни, и в 56-та минута резултатът бе изравнен. Капитанът на гостите Рами проби отляво, стигна почти до аутлинията, върна топката назад, където от около 12 метра влезлият като резерва футболист на Бенфика Ишмаел шутира силно и направи безпомощен Петър Денчев. Адия се реваншира за пропуска си през първата част, като в 67-та минута се разписа във вратата на България, след като бе изведен зад българската защита, напредна и излезе сам срещу Денчев, и с техничен удар с левия крак прати топката в долния ляв ъгъл.

Гостите пропуснаха и още изгодни положения, като и вратарят Денчев имаше заслуга резултатът да не стане още по-негативен за България. Сашо Киров имаше финален шанс да донесе равенство за нашия тим, като в самия край на мача бе изведен сам срещу вратаря отдясно в наказателното поле, но нападателят на Левски просто подаде топката в ръцете на ганайския вратар.