Младежкият национален отбор на България по 21 години посреща Словения в двубой от квалификациите за Евро 2019.

Мачът е от 18.30 часа на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора.

Успехът е изключително важен за запазване шансовете на българите за класиране на шампионата.

Снощи съставът воден от треньора Антони Здравков проведе официалната си тренировка преди евроквалификацията срещу Словения.

На разположение на селекционера и неговия екип бяха всички играчи, с изключение на Серкан Юсеин, който вече напусна лагера на тима поради травма.

Футболистите излязоха на терена с настроение и взеха участие в заниманието на стадион „Локомотив“ в Стара Загора, което продължи 60 минути.

"Целта ни е победа, по възможност с добра игра. По време на лагера виждам в момчетата амбиция, желание и настроение. Надявам се да го прехвърлят на терена срещу противника. Серкан Юсеин отпадна от групата поради контузия, а няколко играчи имаха леки вирусни оплаквания, но докторът на отбора овладя положението", коментира Здравков и добави:

"Словения е дисциплиниран, компактен и добре групиран тим, който се защитава добре и организира бързи контраатаки. Стилът им е подчинен изцяло на отборната игра. Надявам се, че с качествата, които разполагат нашите футболисти, ще покажем, че знаем как да ги победим."

"В първите ни 3 мача липсваха 6 основни играчи. В следващите двубои се появиха и резултатите бяха налице. Надявам се всички момчетата, които са тук, с изключение на двама играчи, които определено липсват поради здравословни проблеми, да преодолеят противника и да спечелят. Това е единствената ни цел. Дано времето да е хубаво, хората да дойдат на стадиона и да ни подкрепят", заяви още Антони Здравков.

България U21

източник: bfunion.bg

Съставът на България U21 за европейскaта квалификация срещу Словения

Вратари: Даниел Наумов (Верея), Николай Кръстев (Левски)

Полеви играчи: Мартин Костадинов (Черно море), Венцислав Керчев (Лудогорец), Ангел Лясков (Литекс Ловеч), Васил Добрев (Септември), Деян Иванов (Ботев Враца), Стефан Велков (Славия), Стойчо Атанасов (ЦСКА), Николай Минков (Черно море), Светослав Ковачев (Лудогорец), Янис Карабельов (Славия), Антонио Георгиев (Царско село), Чавдар Ивайлов (Етър), Наско Милев (Славия), Александър Георгиев (ЦСКА), Кирил Десподов (ЦСКА), Божидар Краев (Мидтиланд, Дания), Антонио Вутов (Левски).