„Хубаво е, че след първите два мача сме на първо място в групата. Дори в отбора се шегуваме, че сега е момента да се снимаме с класирането и да си го окачим по коли и кабинети”, заяви за Гонг младежкият национален селекционер Михаил Мадански.

„Мачовете с Андора, все още за нас са в графата „задължителни победи”, което натоварва с напрежение. Това все пак бяха и първите официални мачове на този отбор. Подсказаха ми, че ако подходим като суперзвезди ще страдаме. За моя голяма радост отбора се представи добре. Най-съм доволен от факта, че отборът започна да добива по-добър и по-завършен вид”, доволен е специалистът.

„Сега ни предстои контрола с Азербайджан, а през септември са мачовете с Естония и Русия. Нашата цел сега е да станем първи или втори в групата, за да можем да играем баражи. Това не е никак невъзможно. Добра равносметка можем да направим едва през ноември след домакинствата на Словения и Дания”, каза още Мадански.

„Като явен фаворит в нашата група се очертава отбора на Русия, поради факта, че голяма част от техните футболисти играят вече в мъжки отбори. Но не бива да забравяме, че като юноши успяхме да ги победим в една квалификация в Пловдив. Така, че не бива да се плашим от никой. В тези квалификации първите четири отбора са много равностойни и мисля, че ще си разменят победи, което е добре. Лошото е, че резултатите с Андора, най-вероятно няма да важат за крайното класиране защото ние сме в група със 6 отбора”, коментира съперниците и ситуацията в групата ни за младежките евроквалификации доцентът по футбол.

„Договорката ми с Любослав Пенев е всички футболисти от тази възраст да изиграят цикъла до месец ноември. Те ще помогнат за тяхното израстване и като национални играчи. Разбира се ако няма екстрени ситуации в мъжкия тим. За мен е много важно тези футболисти да играят в мъжкия национален отбор. За младежкия това е сигурно”категоричен бе младежкият национален селекционер.

„Като правихме програмата за тези квалификации исках мачовете със Словения и Дания да са през ноември месец. Тогава е времето за баражи за Световното на мъжките национални отбори. Аз считам, че ние ще сме първи в групата си и няма да играем бараж. Така ще мога да използвам Георги и Илия Миланови. Засега обаче оставаме без тях”, разкри Мадански.

„Аз съм много доволен, че мога да разчитам на Вилиан Бижев и Едисон Йорданов. Проблемите на първия са, че повече от година не е играл. За втория се надявам да заиграе във втория отбор на Борусия Дортмунд и да тренира с мъжете. Него със сигурност ще го поканя за контролата с Азeрбайджан. Те могат много да помогнат на младежкия национален отбор с демонстрация на някаква по-друга форма на професионализъм”, завърши Михаил Мадански.