Капитанът на националния отбор на България за юноши до 19 години Михаил Александров си припомни какво е усещането да вкараш с фланелката на лъвовете.

Полузащитникът на Борусия Дортмунд с тупалка от около 30 метра отбеляза единствения гол за победата с 1:0 в квалификация срещу Дания.

„Игра се на две полувремена. Първото имахме повече положения от тях, второто те ни натиснаха, нормално след гола се затворихме. Радвахме се на победата и гледаме напред към следващия мач, защото само една победа не е достатъчна за класиране напред.”

„Отдавна не бях вкарвал за националния отбор и чувството беше неописуемо. За националния отбор какъвто и гол да вкараш е голямо изживяване, но по-важното е, че победихме.”

За следващия кръг на квалификациите за Европейското първенство  се класират първите два отбора от групата от четири тима. В другия мач днес Турция победи с 3:1 Фарьорските острови.

„Ние играем мач за мач. Турците или датчаните, това няма никакво значение за нас, ние ако си играем играта и си оползотворим положенията няма да имаме проблеми и срещу Турция и срещу Фарьорските острови. Надявам се в следващите мачове да играем по-добре и по-добре”, каза още Александров.