Шефът на професионалната футболна лига Валентин Михов заяви на аерогара София, че евентуалният успех на българския национален отбор над Холандия в утрешната европейска квалификация ще е плод на случайността.

„Няма какво да губим. Трябва да сме реалисти. Песимистично е това, че живеем в тази държава. Холандия е толкова по-напред от нас, това става ясно само като сравним двете страни, като си видим пътищата, икономиката, развитието…”, песимистично каза босът.

Михов призна, че се надява на един приличен резултат в утрешния двубой. „Дано ни помогне щастието. Не можем да говорим за стратегия срещу „оранжевите” при положение, че нямаме нито едно игрище като техните, нито една детска школа като техните. Ще издигна паметник на този, който оправи проблема с базите в България. За да искаме да има национален отбор, трябва да има основа в българския футбол. Това, което ще се случи в Холандия, е плод на даден етап от развитието на спорта у нас. Събрали са се 5-6 момчета, които са перфектни в Европа, други 15 момчета, които са в България и са добри футболисти и един Пенев, който носи късмет и има голяма основа в историята на футбола у нас. Ние чакаме съвпадения, случайности и да повторим успеха от 1994-а година. Но това ще е плод на случайността. Нямаме стратегия и държавата не мисли за футбола. Ако случайно победим холандците, пак ще си кажем: „България изненада Холандия”, ама защо трябва да изненадваме. Всеки трябва да очаква, че националният отбор ще направи нещо хубаво. Във футбола има малко оазисче за разлика от много други сфери”, коментира Михов.