Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов определи като незадоволително представянето на националния отбор. Бившият страж намекна, че футболистите не са се раздавали на 100%, което според него трябва да се промени.

„Няма изводи и препоръки. В Изпълкома има доста футболни хора, но изслушахме Пламен. Той бе много емоционален и конкретен. Общата оценка е ,че отборът се представя незадоволително най-малкото като игра. Нашата цел беше да имаме 5 точки от тези три мача. Трябва да се повдигне духа на отбора. Всички трябва да си дадат сметка, че играят за България. Виждате как се раздават другите 52 държави в Европа във всички мачове на национално ниво”.

„Не е простимо да се играе безотговорно. Ролята на Марков е в близките мачове да постигне повече по отношение на мотивацията на отбора”.

„Другата седмица работна група пътуваме във ФИФА, ще са поканени юристи от УЕФА, за да са огледани всички точки в устава. Декември има доста празници, ноември чакаме посещение на Платини и приятелски мач със Сърбия, така че конгресът ще е в края на януари”.

Относно наказанието за 3 мача на Димитър Димитров – Херо, Михайлов заяви: „Той е наказан 3 мача от Дисциплинарната комисия, Апелативната е потвърдила наказанието му. Нека неговите колеги от треньорската комисия вземат някакво решение”.

За двубоя между Ботев и Беласица, босът на БФС отговори: „Казусът Ботев Бела е пратен в прокуратурата и още нямаме обратна информация”.

„Преговаря се за контрола. Февруари е много неудобен за нас, говорим за играем в София. Трудно е, но мач ще има със сигурност”, допълни Михайлов.