Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов обяви, че няма намерение да свиква спешен Изпълком след поражението на „трикольорите” от Сърбия с 1:6. Михайлов призна, че това е най-тежкото поражение, откакто той е начело на централата, но прехвърли всички въпроси за причините за него на футболистите. Шефът на БФС не даде конкретен отговор на въпроса има ли причина Пламен Марков да се чувства притеснен за поста си и прехвърли темата. „Откакто съм президент нямаме такава загуба. Ще трябва да се вземат точните изводи, може би е точно на време,” каза уклончиво Михайлов.

„Много тежка загуба, нямам обяснение за това, ще преспим, ще премислим, ще видим какви мерки ще вземем. Но така или иначе, ви казах, че това е една добра контрола, срещу силен отбор. Надявах се, че момчетата да покажат една добра игра, която не показаха,” заяви Михайлов.

„Това ни е първа загуба от девет мача все пак. Тежка загуба, въпреки че е приятелски мач. Но може би идва и точно на момент,” обясни ръководителят на БФС.

На въпрос, дали ще свика Изпълком бившият вратар отговори: „Няма за какво да се свиква спешно Изпълкома. Изпълком си има в началото на декември, ще се направи точен анализ и ще се вземат мерки.”

„Винаги ми е било трудно с тези момчета. За тях всичко е много добре, готови са за мача, а след мача не говорят нищо, а се получават такива резултати. Разговарях днес с капитана Бербатов, според него няма никакви проблеми, между тях, между тях и треньорското ръководство. Странно е и за мене,” добави Михайлов.

„Не мога да коментирам думите на мениджъра на Бербатов. Националният отбор трябва да защити честта на България, това трябва да разберат тези момчета.”

„Тези момчета смениха пет треньора последните шест години. От 6:0 това са половината същите момчета. Ако обичате, задавайте им на тях тези въпроси.”