Президентът на БФС Борислав Михайлов призна в интервю пред Гонг, че във футболната ни централа са постъпили много кандидатури и предложения за треньор на държавния тим. Босът на федерацията обаче обяви, че е водил официални разговори единствено с Красимир Балъков.

„Има доста кандидатури. Не искам да обиждам хората, но не са познати за мен имена. Те са пратили имейли и факсове до нашата централа. Аз лично досега съм разговарял само с Красимир Балъков. Това беше предварителен разговор. През следващата седмица предстои да се съберем четиримата, които сме определени от изпълкома да работим по въпроса и ще видим, кой до къде е стигнал. Балъков със сигурност попада в сметките. На този етап не сме разговаряли за финансови изисквания и подобни параметри. Просто исках да чуя дали има желание, какви са му идеите. Той ще е един от кандидатите”, откровен бе Борислав Михайлов.

„Има и други сериозни имена. Интерес към нашия отбор има. Има треньори, които и чрез медиите изявяват желание за поста. Така е да кажем с Топмьолер, стига да е вярно. Въпросът е да се вземе най-правилното решение. Футболистите не би трябвало да ги вълнува, кой ще изберем за селекционер. Те трябва да играят”, продължи легендарният вратар.

„Станимир Стоилов със сигурност е български вариант да треньор на националния отбор. Не съм разговарял нито с него, нито с Гриша Ганчев. Нито сме говорили официално, нито имаме официален отказ”, отсече Михайлов.

„Един милион лева на година е средна цена за чужд треньор. Тук не става въпрос за много голямо име. Имам опит от миналата година, когато преговарях с чужденци”, сподели още Борислав Михайлов.

Президентът на БФС откри треньорски курс в НСА, където лектор беше доскорошният шеф на прословутата треньорска школа в Кьолн. На лекцията присъстваха много от водещите български наставници.