Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори за утрешния приятелски мач с Финландия, който е последната проверка за България до 20 август, за церемонията за Футболист на годината и срещата му с Иван Славков, за футболът в А група, проблемът с базите и възможността шампионатът да се играе по системата „пролет-есен”.

„Неслучайно избрахме такъв сериозен съперник. Работим по въпроса и за следващия съперник, мачът ще бъде навън и ще търсим противник с подобен стил като този на Черна гора”, заяви Михайлов.

„Проблеми с премиите никога не е имало, откакто съм във футболния съюз, а и футболистите не са изявявали претенции. Винаги съм давал и никога не сме имали проблеми с премиите.”

„Събирането съвпадна с церемонията по връчването на Футболист на годината. Момчетата са в добро състояние. Благодаря на организаторите, че осигуриха добри награди за призьорите.”

„Пожелах му да играя в най-добрия отбор в Англия, той не ми е казвал нищо по въпроса, това е мое лично пожелание”, коментира Михайлов думите, които каза на победителя Димитър Бербатов – да заиграе в Манчестър Юнайтед и премина към темата със слабия футбол през пролетния полусезон на А група.


„В първите няколко мача футболът не е на най-високо ниво. Отборите все още не са в добра форма, но се получиха доста изненадващи резултати и се надявам така да продължи и в бъдеще.”

„Дебатираме по въпроса (за преминаване към шампионат от тима пролет-есен) от няколко месеца, но трябва да се консултираме с клубовете и Професионалната футболна лига. Веднъж през 50-те години са опитвали такова нещо, но не е дало резултат и на следващата година е била върната старата система.”

„За натиска, на който са подложени, съдиите се справят все по-добре, защото преди и след мачовете всички говорят за тях.”


„Тежък мач очаква младежите, има и опитни футболисти, повечето са набор ‘88 и те са бъдещето на тима, надявам се да се представят достойно и да постигнат добър резултат”, каза босът на БФС за гостуването на младежкия национален отбор на Португалия и разкри какво си е казал с предшественика си Иван Славков на церемонията по награждаване на Футболист на годината.

„Поздравихме се, каза ми „как се справяш с тази тиня”, това му бяха точните думи, но не смятам, че това е тиня и не трябва да твърдим само, че българският е слаб. Трябва да намираме спонсори, за да става по-лесно на клубовете, а и на националните отбори.”

„Радвам се на срещата с г-н Станишев. И в парламента се работи по въпроса, дори да се забави, дано да се реши въпроса с базите, защото вече чакаме 17 години.”

„Критериите за лицензиране не на стадионите не са само „няма да получиш лиценз, защото тревата ти е крива. Комисията е от футболни хора и те ще решат къде да се играе и къде не.”

Боби Михайлов отправи и призив към феновете преди двубоя с Финландия на Националния стадион Васил Левски утре от 18:00 часа:

„Да дойдат да подкрепят националния отбор, защото това са най-добрите футболисти на България. Дано и времето да бъде с нас, защото виждаме, че е 25 март, а днес валя сняг.”