Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изрази радостта си от класическата победа на България над Люксембург в европейска квалификация от група G. „Това беше една задължителна победа. Изпуснахме доста положения. Хубавото е, че оставаме в играта. Трябва да спечелим и другите три мача и да чакаме грешки от най-сериозните ни съперници. Щом ние отстъпихме пред Албания, защо и Холандия да не го направи”, коментира шефът на българския футбол.

Михайлов смята, че „трикольорите” са се представили добре в евродвубоя с Холандия в събота. „Не играхме лошо в Амстердам, просто не успяхме да използваме това, че и те бяха притеснени. Не виждам другите отбори в групата ни да играят много по-добре от нас”, заяви босът на БФС. Той разкри, че слуховете, които твърдят, че Димитър Бербатов ще бъде глобен заради изказванията си след мача с „лалетата”, не са верни.

Михайлов каза, че младежката формация на България също се е представила на ниво срещу силния отбор на Англия в квалификация за Евро 2009. „Не мога да не съм доволен. Все пак „Трите лъва” имат много сериозни футболисти. Колкото до първия гол във българската мрежа, Ники Михайлов нямаше вина. Той или ви е трън в очите, или не разбирате от футбол. За него е много хубаво, че излезе от България. На това унижение отстрана на публиката, се чудя как изобщо играе. Иначе групата на младежите е изключително тежка, така че няма за какво да недоволствам от загубата. Мога да не съм напълно удовлетворен от мача с Черна гора. Хубавото е, че младежкият тим подготвя вече футболисти за А отбора, Ивелин Попов, например, се вписва много добре в мъжкия състав”, каза още Михайлов.