"Очаквам труден мач, но и също така да излезем крайни победители. Започват едни дълги квалификации, но се надям да се класираме за Световното първенство. Знаем, че хората от бивша Югославия по принцип са с по-голямо самочувствие и това е добре, защото понякога ги прави надменни. Не бих казал, че ние сме смачкани като себеоценка. Но ако решат да гледат на нас с пренебрежение, това е добре", разказа за очакванията си преди заминаването за Черна гора Борислав Михайлов.

Той допълни, че премиите, които са договорени с отбора за класиране са достатъчни и той се надява, че футболистите ще си ги спечелят. "Всичко като организация на отбора е на сериозно ниво. Откакто аз работя в БФС независимо на каква позиция, никога не е имало проблеми с премиите за националния отбор. Смятам, че всички спортисти първо трябва да са спортисти- т.е. да мислят първо за чисто спортните си изяви, и едва тогава да мислят за пари. Това се отнася и за националите ни по футбол", каза още Михайлов. Т

ой не уточни кога точно ще бъде датата за изпълкома на БФС, но със сигурност ще има такъв до края на месеца. "Много съм щастлив от трансфера на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед. Това е признание за целия български футбол. Аз това му го пожелах още, когато го награждавах за футболист номер 1 на страната по Нова година. Радвам се, че това мое пожелание се сбъдна", каза още президентът на БФС.

На въпрос какво очаква от младежкия национален отбор, който днес играе с Република Ирландия, Михайлов отвърна: "Имаме големи очаквания и надежди за тях. Знаем, че те тепърва изграждат нов отбор, но се надявам, че това ще стане бързо и ще имаме успехи".