„Ние знаем каква е силата на Холандия, нашият отбор обаче има капацитет и качество да се противопостави. Куриозно е, че имаме трети треньор в тези квалификации, но трябваше да излезем от тази ситуация. Надявам се да сме взели най-правилното решение”, заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов в специално интервю за Гонг.

„В момента момчетата са доста концентрирани. Те знаят за всеки мач какво им се полага. Нормално е най-много пари да се дават за двубоя с Холандия”.

„Ако загубим, ще трябва да спечелим срещу Люксембург и във всички други мачове, а след това да се надяваме на грешка от съперниците ни. При загуба от Холандия не губим всичките си шансове за класиране”.

На въпрос с кой от тримата треньори, които минаха през националния отбор, щеше да е най-спокоен за предстоящия двубой, Боби Михайлов отговори: „Най-спокоен щях да съм с този, който отказа да стане треньор (Станимир Стоилов)”.

„Димитър Пенев не е компромисен вариант, а е най-добрият към момента, той бе в екипа и с Мъри Стоилов. Дадена му е възможност отново да успее. Каквото и да стане, той ще остане до края на квалификациите”, завърши четвъртият в света.