Президентът на Бълагрския футболен съюз Борислав Михайлов обяви, че Любослав Пенев е получил втори шанс да ръководи националния тим на България по футбол. Това обяви на специално организиран брифинг босът на Централата след заседанието на Изпълкома. Един от героите от САЩ 1994 коментира, че пред Пенев е поставена цел и тя е класиране на третото място в квалификационната ни група за Евро 2016.

„Изпълкомът бе много ползотворен. Ние смятаме, че Любо Пенев е млад треньор и му даваме шанс да продължи. Неподходящо е времето за смени. Всичко бе много диалогично и професионално. Това е материалът, с който разполагат треньорите. Други консултанти, освен Лечков и Костадинов няма. Любо си е избрал екип и никой не му се бърка“, започна Михайлов.

„Слаба е формата на играчите. Това е основното. Говорим за водещите играчи и не забравяйте с кой сме играли. Хърватска е един от най-добрите европейски отбори. Мен ме притеснява обаче, че не показваме агресия. Свято нещо е националната фланелка. Има кой да каже на Любо грешките. Никой не се бърка на треньорите. Това е моята политика и всички я спазват. С Венци Стефанов се чухме по телефона. Казах му да си гледа отбора. С него обаче не е имало проблем. Той бе Русия. Имах пълномощно от него. Критики винаги ще има. Това не е проблем. Пенев е треньор на националния. Имаме мач с Малта сега, а след това чак през март“, продължи Михайлов.

„Не бъркайте футболния съюз с проблемите на феновете. Това не е проблем на Федерацията. Това е проблем на други институции. За това кое по-правилно, дали да е играе пред празни трибуни, или на друго място. Въпросът е спорен. Когато се наказва клуб, се наказва за отношението на феновете“, завърши босът на Централата ни.