Президентът на Българския футболен съюз Боби Михайлов заяви, че федерацията има възможност да направи супер база и ще бъде голямо падение, ако парите от УЕФА и ФИФА не бъдат усвоени.

„Все още не съм се срещнал с премиера, но аз настоявам за това. Имаме предвидено място, което той и МС могат да го предоставят на БФС. То е в рамките на НСА. Имам договорка и с ректора Лъчезар Димитров, че това няма да им е пречка”, каза Михайлов.

„Финансирането е осигурено. Много голямо падение ще бъде, ако не успеем да усвоим парите от УЕФА и ФИФА. Базата ще включва три игрища. Едно изкуствено и два естествени. Единият естествен терен ще има шест хиляди седалки, за да могат да се играят юношески и младежки квалификации с осветление”, коментира президентът на БФС специално за Гонг.

„Освен това ще има хотелска база за отбора и база за възстановяване. Според мен, ако в началото на следващата година имаме земята, може да направим игрищата за шест-седем месеца. Разбира се за хотела ще трябва да има повече време”, завърши Боби Михайлов.