Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че до средата на февруари се надява да бъде назначен старши треньор на младежкия национален отбор по футбол. Досегашният наставник на тима Александър Станков не се разбра с Михайлов да поднови договора си, който изтече през декември.

"В момента водим преговори за селекционер на младежкия национален отбор. Има 3-4 кандидатури. Между 10 и 15 февруари ще има Изпълком. Надявам се до тогава да имаме наставникът и на младежите, както и на още две юношески гарнитури, които са без треньори", заяви Михайлов, но отказа да коментира имена.

На Изпълкома в средата на февруари ще бъдат обсъдени и възможностите за промени в отделните комисии на БФС.

"Искам да дам повече време на колегите, за да има повече време всеки да се подготви евентуално с предложения за промени, защо да бъдат направени те и с кого да бъдат заменени. Не трябва да бъдат правени самоцелни промени. Просто, ако има стойностни предложения, ще ги изслушаме и ще ги пременим", обясни Михайлов.

Той се надява в най-близко време да има развитие и по въпроса с изграждането на база за националния отбор по футбол.

"Вчера имах среща с ректора на НСА, с областния управител на София и с Весела Лечева. Говорихме за мястото в НСА. Има някакви проблеми още, но се надявам да се разрешат възможно най-бързо. На този етап въпросът трябва да се реши на по-ниско ниво, да се каже точно какво се иска, какви са юридическите начини да бъде преотстъпен терена и тогава вече ще отида при премиера, за да може той да си свърши работата", каза Михайлов.