Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изгледа тренировката на националния тим, която се проведе на стадион „Георги Аспарухов”.

Босът на родната централа даде кратко интервю след заниманието, в което сподели, че Станимир Стоилов и Наско Сираков ще продължат да работят за националния тим, докато той е президент на БФС.

"Станимир Стоилов има договор за 3 години и ще го изпълни до последно”, категоричен бе Михайлов.

„Следващите два мача ще са решаващи за бъдещето на младежкия селекционер Иван Колев. Досега в отбора имаше голямо текучество, но оттук нататък вече не може да се оплаква от това, че футболистите не играят в клубните си отбори”, коментира още той по повод ситуацията в младежкия отбор.

„Очаквам да победим Черна гора и да запазим шансовете си за класиране. Надявам се условията на Националния стадион да се подобрят до мача в събота. Това е единственият стадион, който отговаря на критериите за провеждане на такава среща, а и организацията, която сме направили около мача е голяма. Все пак решаващата дума ще бъде на белгийския делегат, като краен вариант за провеждане на мача е Герена. Да се надяваме, че няма да се стигне до такова развитие. Ние сме единствената федерация, която си плаща за ползване на националния стадион, като парите са от 30 000 до 50 0000 на мач. Обещавам следващите квалификации националният отбор да има своя база. На този етап осъществяването на контрола с тим като Аржентина е утопия. Искат над 1 млн. евро, както и телевизионните права за тях. Водим преговори с отборите от Топ 10”, сподели още Михайлов.

Относно ситуацията със защитника Иван Иванов, Борислав Михайлов заяви: „Ще има финансова санкция и друго наказание, което ще бъде обявено след мачовете на младежите. Не приемам начина, по който той не се яви на сбора на националите.”