Селекционерът на юношеския национален отбор Михаил Мадански каза, че е оптимист за развитието на борбата с Ейре за второто място в нашата група от световните квалификации, а също така, че е убеден, че няма да загубим от ирландците.

„Ейре победи Грузия в един мач, който много желаеше да спечели, но според мен незаслужено, защото получиха много голям съдийски подарък. Те дръпнаха много пред нас и ни предстои много голяма битка с тях за първото място, защото смятам, че нямаме шансове да спорим с Италия за първото. Малко се разочаровах от тяхната игра”, коментира Мадански.

„Получиха гол много рано и след това играта им се промени и разтрои, но успяха да го изиграят на един дъх с голяма борбеност, безкомпромисност и непримиримост. Това са качества, които им компенсират не особено доброто им футболно качество. Те играят по схемата, която е традиционна за Острова, класическо 4-4-2. Интересни фигури са Кевин Дойл от Рединг и Роби Кийн, както и Деймиън Дъф и МакГрейди. Мисля, че изпълнението на тъч не е основното им тактическо оръжие. Очаквам битка с типичен представител от Острова с дълги подавания, липса на импровизация и технични отигравания и много борба”, добави селекционерът на юношеския национален отбор.

„Стадионът Кроул Парк е невероятен. Той побира 65-70 хиляди, а в момента се строи национален стадион за 80 хиляди. Стадионите се правят разбира се и за ръгби. Невероятна публика и много хубав терен. Аз нашата програма не искам да я коментира, но грузинците бяха бесни от тяхната и Ектор Купер заяви, че тяхната е направо отвратително. Имаме възможности да се преборим с Ейре и с разговорите, които направих с него разбрах, че той знае какво иска и какво ще направи. При евентуална загуба от Ейре ситуацията се променя коренно, но аз съм оптимист и смятам, че няма да загубим”, добави националният селекционер на юношите.

„Аз успях да наблюдавам някои мачове на турнира в Албена и това, което видях в играта на ЦСКА много ми хареса. Направили са сполучлива селекция. Видях нещо много по-добро, отколкото есента. Литекс направи също много качествена селекция и има лесна програма, но програмата не прави шампион. Очаквам в битката за титлата да се намесят Литекс, Левски, ЦСКА, а също така и Локомотив София и Черно море. Трудно е да се гадае, но шансовете на първите три отбора са доста изравнени. Чувствам се добре. Близките какво винаги ме изненадаха с един подарък, който знаят, че винаги ценя. Жените обичат да виждат изпотени мъже, а като добавим, че футболистите са най-красивите мъже, то е нормално всяка жена да ги харесва. Футболистите харесват манекенките и фолк-певиците, защото и те са хубави”, завърши Михаил Мадански.