Наставникът на юношеският национален отбор до 19 години Михаил Мадански, заяви за Гонг, че е доволен от лагера, който проведе в Правец с възпитаниците си и двете контроли с Беларус. Нашите победиха в първия мач с 1:0, а във втория завършиха наравно – 0:0.

„Вече съм наясно с групата от 18-20 футболисти, на които ще разчитам в европейската квалификация. Видях нещо, което искам да внуша на този отбор - в такива турнири каквито ни предстоят не е най-важното видът игра, която показваш, а характерът и стремежа да побеждаваш”, добави доцентът от НСА.

Специалистът коментира и трите ни съперника в евроквалификациите – Норвегия, Исландия и Израел: „До този момент проведохме едно що-годе добро разузнаване. Норвежците участваха в няколко много силни турнира в Испания, Хърватия и у дома и от 7-8 мача загубиха само един. Повечето от футболистите им са титуляри в отборите си в английската Чемпиъншип. Исландия е пълна загадка за нас, докато според мен Израел е скритият фаворит в групата ни. Там се изсипват страшно много пари за детско-юношеския футбол.”

„Сега ни предстои лагер в Кайзерау, Германия от 11 до 19 април”, каза още Мадански и разкри, че юношите ни ще изиграят три контроли там – със сборния отбор на област Вестфалия до 20 години, същата формация на Вестфалия, но до 19 години и с втория отбор на Падерборн.

„Ще се опитаме да постигнем някаква обиграност на състава, да изчистим титулярния състав, да сплотим колектива и да подобрим някои морални аспекти в поведението на тима”, заяви националният селекционер.

„Тепърва започваме разговорите с клубовете за футболистите, на които ще разчитам за лагера и евроквалификацията. Имаме трима-четирима проблемни – Момчил Цветанов от Литекс, Тодор Колев от Черно море, Исмаил Иса от Левски и Атанас Апостолов от Берое. Надявам се, че ще получим необходимата подкрепа от тези клубове. Все пак националният отбор не е на Мадански, а е национален отбор на България”, завърши юношеският селекционер.